teisipäev, 14. juuni 2011

Tuulehaug vs angerjas

Suitsutamishooaeg kogub tuure ja tekkis soov proovida "vaese mehe angejat" ehk siis tuulehaugi paralleelselt "päris" angerjaga. Peale selle et nad on mõlemad kalad ja kujult pikad-peenikesed, midagi maitse poolest ühist neis siiski ei ole. Ehk siis proovisin võrrelda võrreldamatut. Angerjas on rasvane, täidlase maitsega, haug kuivem ja nõrgema maitsega. Maitsvad siiski mõlemad, niiet mis siin ikka niiväga võrrelda. Valmistamiseks mõlemale kaks tundi päris soolast vett ja kaks-pool tundi suitsu. Pilti peaaegu teha ei jõudnud, ülemine kala siis angerjas, alumine tuulehaug. Julgen soovitada nii üht kui teist. Tulbid ja pojengid kah sel aastal ilusad, mõlemad on lilled, aga kummad ilusamad - ei tea. Muusikasoovituseks Johnny Rotten, keda varsti Rabarockil näeb-kuuleb.

7 kommentaari:

  1. Väga korralik kiirülevaade. Teise vaese mehe angerjas olevat marineeritud luts, aga no rikka mehe kala vastu muidugi ei saa!
    Anonüümne Tuuli. Käigu see blogger kuu peale!

    VastaKustuta
  2. no mis jutt, et ei tea ja ei suuda valida. Selge ju et pojeng on ilusam ja tuulehaug parem :-P

    VastaKustuta
  3. :D
    kui kuuma suitsuga tegid?
    osad norivad selle temp.kallal kõvasti,et millele,kui palju peab andma ,et ikka õige tuleks .
    :D

    VastaKustuta
  4. Mina valin kaladest angerja ja lilledest pojengi. Angerjat olen rohkem söönud ja see mulle maitseb, tuulehaugi olen vähem söönud ja see ei meeldinud nii väga. Kui saaks nüüd suitsuangerjat! See oleks tore. Eks ma lähen siis peenralt pojenge lôikama.

    VastaKustuta
  5. Tuulehaug näeb ilusam ja uhkem välja kui maitseb. Huvitav kuidas ta grillitult maitseks?


    Kristel

    VastaKustuta
  6. küsi vernantsi käest, tema sõi seda eelmisel aastal sidrunheina ja mündiželeega grillituna :-DDD

    VastaKustuta