neljapäev, 23. juuni 2016

Mardi mögin

Ega kaks kolmandata jää. Enne on Mart siin figureerinud suurepäraste paella ja kitseretseptidega. Tegu ei ole siiski koolivend Mardi jutu stenogrammiga, vaid tema suurepärase grillkastme ehk salsa retseptiga, mis sobib nii grillvorsti-, liha-, kui kalakõrvaseks.
Etteruttavalt olgu kohe öeldud, et ei tasu heituda tšillikogusest, kinnitan et kaste ei ole sugugi nii äkiline kui arvata võiks, sidruni- ja apelsinimahl neutraliseerivad enamuse teravusest ja jätavad alles pigem mõnusa särtsu.
Haki tšilli, nii 5-6 tk.
Riivi ühe sidruni koor, ainult kollane osa.
Pigista ühe sidruni ja poole apelsini mahl, peaks katma tšilli.
Haki till, koriander, petersell ja roheline sibul koos mugulatega, tunde järgi kogus, aga selline kuhil ikka.
Haki sisse päikesekuivatet tomatid (võid koos õliga panna).
Lõpuks vala õliga üle, peaks tulema selline paksem kaste. Üldjuhul sobiv suhe 1 osa sidruni/apelsinimahla ja 3 osa õli, aga tee maitse järgi.
Siis veidi soola ja värskelt jahvatet pipart (toob maitsed esile).
Sobib hästi nii grillitud kala, (mida ei pea küpsetades siis maitsestama) vorstide kui grill-liha ja värske salati peale. Selline mögin siis Mardilt. A jutt on tal mõistlik.

pühapäev, 12. juuni 2016

Rabarber, angervaks, põdrakanep

Jätkan audiopostitusega, mille ERR ja Meelis Süld on kenasti purki pannud.
Suvi ilma Vikerraadio ja väliköögita ei ole suvi.
Kui juba kassipilt blogis olemas on, ega siis lillepildid tulemata jää. Mis saab sirelitest, selgub aga viimasel pildil.


Tulbid ostsin Hollandist, Keukenhofi aedadest


Valmib sirelisiirup. Idee Kristelilt. Kasutada kavatsen limonaadi tegemiseks, mohitosse, margaritasse, caipirinhasse jne