tag:blogger.com,1999:blog-2261047001118068333.post7792008377496573460..comments2024-01-29T09:49:35.973+02:00Comments on Profa köögipool: Vorschmack, Mannerheim ja Soome Vabariigi aastapäevProfahttp://www.blogger.com/profile/12852513821206984819noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2261047001118068333.post-55205937803442972152010-12-08T13:22:45.513+02:002010-12-08T13:22:45.513+02:00Mina näiteks olen söönud vaid Juuri seda nn. vale ...Mina näiteks olen söönud vaid Juuri seda nn. vale vorschacki. Aga tundub, et tuleb veebruaris, kui me oma traditsioonilist lutsusuppi teeme, ka vorschmakki teha. Saab ühe viinajoomise käigus kogu Soome klassika ära proovida :)<br /><br /><br />KristelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2261047001118068333.post-27905465937112996972010-12-07T09:35:56.591+02:002010-12-07T09:35:56.591+02:00Tegidki juba ära! Aga vorschmacki päritolu on jah ...Tegidki juba ära! Aga vorschmacki päritolu on jah üsna segane. Algselt valmistatigi tõesti vaid kalast. Vorschmackiga ilmselgelt suguluses olev heeringakaaviar on üks meie lemmikuid. See vorschmack, millest Päevalehes juttu, on puhas "Mannerheimi vorschmack", igati päevakohane:) <br />Koržžets oma "Kalaraamatus" viitab ka roa nime saksa algupärale, samas märgib, et mõiste võib olla tulnud mujalt (juudi köök).<br />Niimoodi tehtuna on vorschmack väga maitsev ja valmib vähese vaevaga. Retsept on taotluslikult, tavalugejale mõeldes, praktiline. AGA! Traditsiooniline Mannerheimi vorschmacki tegu, kus liha küpsetatakse enne ahjus valmis, siis aetakse koos heeringa, sibula-küüslaugu, kilu ja kõige muuga läbi hakklihamasina ning pannakse 3-ks tunniks 150 kraadisesse ahju, annab teistsuguse tekstuuriga tulemuse. Parema:)Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.com