pühapäev, 26. mai 2013

12345 ribid

Nendest ribidest on mitmed blogijad juba ammu kirjutanud, aga panen siiski retsepti ka siia kirja, julgustamaks mehi kes arvavad et sellist sööki saab ainult hiinakas. Saab ise teha küll, kiiresti, maitsvalt ja ennast vigastamata. 

1kg searibi
1 osa suhkrut
2 osa palsamiäädikat
3 osa valget veini
4 osa sojakastet
5 osa vett
pea küüslauku
kaun tšillit
jupp ingverit


Üks osa oli minu puhul 2cl viinapits. Ehk siis segada kokku pits suhkrut, kaks pitsi balsamicot, kolm pitsi veini, neli pitsi sojakastet ja viis pitsi vett. Juurde hakitud küüslauk, tšilli ja ingver. Lõika ribid lahti ja lao potti, vala peale marinaad. Lase kõrgel kuumusel keema, siis vähenda temperatuuri, kata pott kaanega ja hauta tunnike. Kui tahad paksemat kastet, võid liha välja võtta ja kastet kokku keeta. Samuti võib kasutatda paksendamiseks maisitärklist, 1spl lahustatuna natukeses külmas vees. Serveeri riisi ja rohelise sibulaga. Muusikasoovituseks Orchestral Manoeuvres in the Dark.

kolmapäev, 1. mai 2013

Kohustuslik karulaugupostitus vol2 - karulaugusõir

Sõiraretsept on mul siin juba eelnevalt olemas, aga olgu siis üks veel lisatud, julgustamaks neid kes seda  iseenesest ääretult lihtsat asja ei ole veel julgenud ette võtta kahtlustades et tegu on millegi keerukaga.

Vaja läheb:
1 l piima (tavaline 2,5 või 3,5 protsenti)
500-600 g kohupiima (2x250g või 3x200g pakid näiteks)
50g võid
2 muna 
punt karulauku peenekshakituna või köögikombainis püreestatuna
2 tl soola 
2 tl köömneid (võib kuumal kuival pannin korra läbi röstida, jääb aromaatsem)
0,5 tl jahvatatud vürtsköömenit (juhul kui selline maitseaine meeldib)

Kuumuta piim keemiseni, lisa ühtlaseks segatud kohupiim ja kuumuta, kuni eraldub vadak, st. potti jääb kohupiim ja kollakas vedelik. Kalla marliga vooderdatud sõelale ja lase 20 minutit nõrguda, võid ka vedelikku käega välja suruda. Sulata potis või, sega sinna juurde soolaga lahtiklopitud munad, karulauk, köömned, vürtsköömen ja nõrgunud kohupiimamass. Tõsta pott uuesti tulele.  Kuumuta pidevalt segades veel ca 5 minutit, kuni kogu mass on ühtlane, aga ära keeda ja kõrveta! Pane niiske marliga vooderdatud kaussi tahenema (minul on küll eraldi sõiravorm, aga lõppmaitset see ei mõjuta) ja lase üleöö külmkapis seista. Valmis. Muusikasoovituseks Moloko.