neljapäev, 6. august 2009

Või

Aeg-ajalt tabab mind ületamatu soov süüa mingisugust maitsega võid. Kuna nn. "õiget" võitegu ei ole eri põhjustel võimalik läbi viia, siis pakun omapoolse lihtsa ja kiire variandi maitsvaks võileivakatteks.

Vaja läheb;
400 g pakk 35% koort (tavaline vahukoor)
murulauku, tilli, peterselli, vms. ürti/ürte
jämedat soola või soolahelbeid

Pane vahukoor blenderisse, sauseguriga kaasasolevasse kinnisesse topsi, köögikombaini või muusse anumasse kus saab mikserdada. Mina kasutan sauseguri topsi ja lõiketeri selle sees.
Vala koor anumasse, lase vahtu ja siis veel pikalt niikaua edasi kuni vahust saab või ja eraldub vedelik. Vedelik vala ära, pane või kaussi, lisa hakitud ürt/ürdid, sool ja mudi veel lusikaga. Selle käigus eraldub veel vedelikku, vala ka see ära. Valmis. Pildil on või murulaugu ja jämeda soolaga, mulle meeldib kui soolaterad on sees. Serveeri värske leivaga.
Sedakorda ka juurde üks muusikasoovitus:) http://www.youtube.com/watch?v=fw07CDid0JM

4 kommentaari:

  1. aaaaaaaaaaaaaaaaa ... see oli laulu kohta:)))

    aga ise võitegemise mõte on vahva!

    VastaKustuta
  2. laul: nomaeivõi :D:D
    huvitav kui rammus see või on-35%?

    VastaKustuta
  3. Rasvaprotsenti ei oska ütelda. Teoreetiliselt kui 35% koorest vesi välja mikserdada, peaks ta ikka rammusam olema kui algne tooraine.

    VastaKustuta
  4. öu dier. ma ka lõpuks kuulasin. öu dier.

    VastaKustuta