esmaspäev, 19. oktoober 2009

Oasupp

Praegusel ajal on kasutatakse palju erinevaid herneid-ube, midaiganes sellelaadseid asju erinevates toitudes. Kidney oad, valged oad, punased oad, oad tomatikastmes, kikerherned, läätsed - valik missugune. See on hea. Ära on aga unustatud vanad head põldoad. Need mis koos kaunaga soolvees keedetuna või singi ja küüslauguga läbi praetuna on ideaalsed õlle kõrvale, millest saab hea leivamäärde või salati, need on kasutuses järjest vähem. See on halb. Vea paranduseks üks korralik ilma viguriteta supp.

Vaja läheb;
Neli peotäit ube
pool peotäit kruupe
pool kilo suitsuribi
mõned viilud suitsusinki
üks porgand
üks sibul
kaks kartulit

Et ubadest õhtul süüa teha, peab nad eelmisel õhtul likku panema.
Pane suitsuribi külma veega keema, riisu vahtu ja keeda ca tund. Võta ribid välja, pane potti leotatud oad ja pestud kruubid. Keeda. Samal ajal lõika ribide küljest liha lahti, haki peeneks ja viska potti tagasi. Lõika pannile singiribad, prae pisut, lisa porgandiribad ja sibul. Lisa kõik see supile, samuti kartulikuubikud. Keeda, maitsesta vajadusel soolaga. Valmis. Supi peale sobib hästi hapukoor ja/või porru.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar