teisipäev, 8. veebruar 2011

Hummus

Hummuse retsepte on veebis mustmiljon, Lähis-Ida köögi austajad varieerivad neid erinevate maitseainetega, teevad teravamaid ja mahedamaid. Antud retsepti panen ma lihtsalt sellepärast, et erinevalt tavalisest suhteliselt loomingulisest lähenemisest panen ma täpsed kogused, mis annavad minu jaoks kõige suupärasema tulemuse.

Vaja läheb
400 g konserveeritud kikerherneid
5 sl oliiviõli
1 sl tahiini seesamipastat (saab Stockmannist ja Sadama turult)
1 tl (ilma kuhjata) jahvatatud vürtsköömneid
1 küüs purustatud küüslauku
0,5 sidruni mahl
soola
musta pipart

Nõruta kikerherned ja pane koos õli, soola, pipra, sidrunimahla ja vürtsköömnete, tahiini ja küüslauguga kööguikombaini või blenderisse ja purusta. Kui segu jääb liiga paks, siis lisa juurde veidi vett. Hummus peaks jääma kreemja konsistentsiga.
Serveerimisel pane hummus kaussi, nirista peale pisut õli ja raputa paprikapulbrit. Serveeri pitaleivaga, röstsaiaga või dipikastmena. Videosoovituseks hea vabandus ja tööintervjuu.

3 kommentaari:

  1. njamm minu lemmiktoit Ghanas ....

    VastaKustuta
  2. hummus koos falafelidega on nämma :D

    VastaKustuta
  3. Teen suht sarnaselt Sinu retseptiga ja mugin just röstitud tumeda ciabattaga. Maru hea kraam ikka.

    VastaKustuta