reede, 27. mai 2011

Kaks aastat blogil täis

Sel nädalal täitus märkamatult kaks aastat esimesest postitusest. Tänu soovile oma retsepte kõigile kättesaadavas kohas hoida on juhtunud mitmeid asju - ja kõik need on positiivsed. Olgu siinkohal välja toodud toidublogimise plusspooled.
Tutvumine teiste omasugustega, korraliku eestlasena kasutan juhust tervitada teisi blogardeid ja muidu lugejaid - küll te teate keda ma mõtlen.
Mitmed huvitavad toidualased üritused, tänud korraldajatele - küll te teate keda ma mõtlen.
Kustumatud elamused restoranidest, tänud kokkadele - küll te teate keda ma mõtlen.
Inspiratsioon teistest blogidest, tänan - küll te teate keda ma mõtlen.
Mitmed tulevased huvitavad üritused, tänud kutsujatele ja korraldajatele - küll te teate keda ma mõtlen.
Soovin kõigile ilusat grilli, suitsuahju, aedvilja, külma supi ja valge veini hooaega.
Kuna viimasel ajal on kole kiire olnud, siis paar soovitust lihtsa toidu huvitavamaks tegemiseks.
Kana a la Thomas Keller. Maitsesta kana ainult soola ja pipraga. Kuumuta praeahi 230 kraadini ja pane kõrbemise vältimiseks seotud tiibade ja koibadega kana ahju. Poole tunni pärast alanda temperatuur 210 kraadini ja küpseta veel ca pool tundi. Ära torgi ahjuust, ära kasta kana, ära karda et kana ei jää mahlane. Võta kana ahjust, lase 10 min. toibuda, lõika lahti ja serveeri. Üllatud kui hea on nii lihtne kana. Trikk on kõrges temperatuuris.
Kartulipuder suitsuvorstiga. Lase jupp kvaliteetset metslooma täissuitsuvorsti kombainis peeneks ja sega kartulipudrusse, teeb maitse hoopis paremaks.
Karulaugupestos kasuta piiniaseemnete asemel mandleid, jällegi natuke teistsugune.
Muusikasoovituseks lugu suveööst.

17 kommentaari:

  1. Kaunis! Ma võtan ka selle Kelleri kana täna lõpuks ette, meil ju nüüd talukana igapäevaselt turul olemas.
    Sünnipäevalapsele hip-hip-hurraa! See on sinust armas, et tulid ja jäid tasakaalustama blogardite muidu nii feminiinset maastikku :-)

    VastaKustuta
  2. Õnnesoovid meesesiblogardile :)

    Kelleri kana kiidan minagi, imehää jäi. (Tänud ka Liinale, et tema kaudu neid talukanasid sai, kes Kelleri retseptile au tegid)

    VastaKustuta
  3. palju õnne sünnipäeva puhul! :)

    VastaKustuta
  4. Ohoo, õnne tähtpäeva puhul!

    VastaKustuta
  5. Palju õnne blogi sünnipäevaks!

    VastaKustuta
  6. Vaat siis, tuleb välja, et meil on ühel päeval sünnipäev :) Palju õnne!

    VastaKustuta
  7. Palju ônne! Huvitav on olnud lugeda sinu postitusi. Kelleri kana proovin ka mina teha.

    (Olen küll ôige Voisula, mul ei ole vôimalik Google-tili kaudu enne kirjutada kui see saab korda, lubavad...)

    VastaKustuta
  8. Palju õnne, Priit! Lippavat sulge ja matsuvat suud ka edaspidiseks!

    VastaKustuta
  9. ja ka ilma Sinu(blogi)ta oleks maailm ilmselt kurvem koht. ja miks sa juutuubi ei tervita?;)

    VastaKustuta
  10. Jätku leiba,klaviatuuri ja piksleid! Häid mõtteid ja õnne ka muidugi. :)

    VastaKustuta
  11. Õnnesoovid! Ja ikka indu ja tahtmist ja rõõmu, et jätkata!

    VastaKustuta
  12. Minupoolsed õnnesoovid ka :) ja loomulikult pikka iga ja jätkuvaid maitseelamusi.

    VastaKustuta
  13. Õnne ja edu edaspidiseks !

    VastaKustuta
  14. Jaksu Sulle mehiselt edasi rügada!
    Hummeri pere

    VastaKustuta