pühapäev, 19. juuni 2011

Suitsupõsk

Siinkohal on retseptiks seda vist palju nimetada, aga siiski.
Mine turule, vali korralikud tükid seapõske ja pane kaheks ööpäevaks soolvette.
Neli umbes 700 grammist tükki said ca 300 grammi soola. Peale soolamist seo liha kinni ja suitsuta neli tundi.
Temperatuuri ja ajaga liialdada ei maksa, põsk on suhteliselt õrn võrreldes tavalise lihaga. Sobib hästi leivale, herne-, värskekapsa- või oblikasupi põhjaks, omleti sisse jne. Veelkord tahaks rõhutada, et rupskeid ei ole mõtet karta, loom tuleb nahka panna ninast sabani. Muusikasoovituseks imekaunis lugu suvest.

3 kommentaari:

  1. ma selle jutu peale käisin täna turul ja ostsin põsed valmaks ja kolmapa panen suitsu.

    VastaKustuta
  2. Mulle väga meeldib see postitus. Suitsupôsk on hea ja lausejupp, et loom tuleb nahka panna ninast sabani on kasulik meeldetuletus.

    VastaKustuta
  3. Ole ka 100 % selle pooldaja, et kui loom tappa, siis tuleb ta ninast sabani ka ära süüa, sest sisefilee pärast looma tappa kui veel kolmandik maailmas on näljahäda, tundub eriti jõhket. Suitsupõsk on aga hõrgutis!

    Kristel

    VastaKustuta