kolmapäev, 20. juuli 2011

Suitsutatud küülik, caesar ja kann õlut

Kuna küünte vahele sattus värske küülik, rooma kapsas vohab peenras ja õlu mulle maitseb, siis kõik kokku on üks äraütlemata mõnus kooslus. Või iga asi eraldi - kah mõnus.

Vaja läheb:

küülik
sool
vesi
Pane küülik vette kus on lahustatud viis peotäit jämedat soola, hoia 24 tundi soolas ja siis ca 6 tundi suitsuahjus. Valmis.

Caesariks
rooma kapsast
parmesani
ciabattat või mingit sepikulaadset krutoonideks
3 küünt küüslauku, üks kastmesse, kaks krutoonidele
1 toores munarebu
1 tl Dijoni sinepit
1 sl sidrunimahla
3 tl Worcesteri kastet
8-10 sl oliiviõli
soola
pipart
Pane salatilehed taldrikule, vispelda kokku kaste milles on Worcesteri kaste, munarebu, sinep, sidrunimahl, purustatud küüslauk ja õli. Vajadusel viimistle maitset mõne komponendi lisamise või soola-pipraga. Prae saiakuubikud pannil krõbedaks ja lisa minut ennem lõppu hakitud küüslauk, sega see korralikult krutoonidega. Nirista kaste salatile, soovi korral sega läbi, tõmba peale koorimisnoaga lahked laastud parmesani ja lisa krutoonid. Antud caesar on minu maitse järgi ja ei pretendeeri autentsusele, olles siiski "sellele õigele" oluliselt lähemal kui paljudes söögikohtades läbi loomingulise lähenemise pakutav millegipärast caesariks nimetatav salat.

Õlleks

On vaja õlut. Juurde sobivad soolvees koos kauntega keedetud põldoad. Muusikasoovituseks Iggy Pop.

4 kommentaari:

  1. Kuidas see küülik oli? Mahlane? Või pigem kuivapoolne?
    Ühesõnaga palun maitsekirjeldust :)

    VastaKustuta
  2. nice! rooma lehed on kaunid ja õlu kutsub jooma :) Suitsuküülik pole sulle siiani väga sümpatiseerinud- liiga vähe pekki on sel loomal...sams ega halb ei ole :)

    Kristel

    VastaKustuta
  3. Kuiv ei jäänud, kuna jätsin lihale kelme peale, sellise nagu näiteks sisefileel on ja see moodustas tugeva kihi ümber mis jättis liha suhteliselt pehme. Oleneb muidugi ka tükist, seljal ja esikoival on ikka vahe sees. Maitse oli ok, liha taine ja lahja nagu küülik ikka.

    VastaKustuta
  4. Ma nüüd märkan toredat trükiviga- mõtlesin ikka et suitsuküülik pole Mulle sümpatiseerinud :)

    Kristel

    VastaKustuta