laupäev, 14. juuli 2012

Suitsutatud räimed


Tegu ei ole retsepti, vaid pigem üleskutsega, mida ma ei väsi kordamast - ostke vähem poest, tehke rohkem ise. Kel võimalus, ehitagu suitsuahi, õpetusi on siin blogis mitu. Kuna sinki on, lest veel kõhna, siis läksid ahju räimed. Kahe kilo kalade peale kaks peotäit soola ja niipalju vett, et kalad kaetud ja väike loksumisruum ka. Tunnike soolvees seismist ja kalad vardale. Puhastada ei ole vaja. Kõigepealt pool tunnikest lahtise ahjuukse/kaanega, siis uks/kaas kinni ja pisut kõrgemat temperatuuri ning valmis nad on. Süüa soojalt, juurde sobib külm õlu. Pildil olev Karksi Hele eripruul on üks paremaid kohalikke õllesid, pakendit ei maksa tähele panna, ka plastpudelist võib hea õlu tulla.

3 kommentaari:

  1. tubli poiss, ora peab alati silmast läbi käima. ei ole rõvedamat suitsukala, mis resti peal tehtud ja ligane. kiitus rivi ees! ja pilt on väga ilus, ilusam kui ma ise teinud olen;)

    VastaKustuta
  2. Lihtsalt neelan vett mis suhu valgub:) Õlle proovin siis ära, pole osanud vaadatagi selle õlle poole .

    VastaKustuta
  3. Teuvon Kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesänjatkoa.
    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaKustuta