Kuigi ma ülesöömist ei karda, võib aeg-ajalt ka mõne lahjema pala lauale panna. Küülik seda täpselt on. Jalgratast leiutama ei hakanud, käies Liina juurest veini ostmas, sain kaasa ka küülikuretsepti tema uuest liharaamatust.
Retsept ise on imelihtne.
Tükelda küülik, raputa tükkidele soola-pipart, paneeri jahus ja pruunista kiirelt kuumal pannil.
Lao tükid hautamispotti ja nende vahele viska mõned rosmariinioksad, peotäis musti kuivatatud ploome ja mõned küüslauguküüned. Vala peale 400 ml punast veini ja hauta tunnike 175-kraadises praeahjus. Siis võta potikaas maha, tõsta kuumus 200 kraadini ja lase veel veerand tundi ahjus olla. Valmis ta ongi. Paksuks ei tee ja ägama ei võta. Juurde näiteks rohelist salatit ja ahjus küpsetatud peedisektoreid. Lõppu ka õpetus, kuidas käituda jõuluvanaga ohutult.
Küülik ühes tükis. |
Mina tükeldan nii - käpad-koivad ja siis sadul neljaks. Üle jäävad nahkjad küljed ja ribid, nendest võib teha puljongit. |
Pruunistatud, enne ahjuminekut. |
Ahjust tulnud. Kui on soov saade tummisemat kastet, võib liha potist välja võtta ja kastme rohkem kokku keeta. |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar