esmaspäev, 20. juuli 2015

Moos meestele (ja edasijõudnud naistele)

Kergelt šovinistliku pealkirja pärast palun mitte pikka viha pidada, aga tegu on suhteliselt kange ollusega, mis hoolimata oma hellokittylikust (eks ole nõme sõna) roosast välimusest on suhteliselt terav ja pealekauba järgneb sööjale veel mõne aja võimas aroom nagu köis. Seega siis moos meestele ja nendele edasijõudnud naistele, keda ei löö rivist välja meest saatev küüslaugupilv, mille leevendamiseks ei ole muud võimalust kui ka ise lusikatäis haugata.

Moos ise lihtne, vaja läheb:
100g mädarõikajuuri
kümmekond kirsstomatit
neli küünt küüslauku
näputäis soola ja teine musta pipart

Kogused on muidugi täiesti maitse asi, esialgu võib tomateid vähem olla ja kui saadus liiga kange või  paks tundub, võib neid järjest lisama hakata mahendamise ja vedeldamise eesmärgil.
Koori mädarõikajuured ja viiluta need, tee sama küüslauguga. Lisa sool-pipar ja kirsstomatid. Mina kasutasin purustamiseks väikest nugadega topsi, mis käib sauseguri otsa, kindlasti on veel palju erinevaid kodumasinaid mis sama töö ära teevad. Minutike töötlust ja voila! Sobib hästi ahjuprae, singileiva ja üleüldse igat tüüpi lihaga. Puhas tervis. Muusikasoovituseks üks selle suve toredamaid kontserdielamusi.

2 kommentaari:

  1. Jaa, naljasoon on sinul ôiges kohas. Ei tea, kas olen edasijôudnud naine, aga proovin sinu roosa moosi ära.

    VastaKustuta
  2. Ma tegin sellist nalja aastaid tagasi-pihuga küüslauku,tomateid,soola,tshillipipart,paprikat,porgandit ja sutsuke õli...Mädarõika juuri küll ei lisanud,aga tunne oli hea kui teelusika täis sai supile või kastmele kõrvale võetud...Proovin mädakate juurtega ka ära..Thanks ...

    VastaKustuta