reede, 9. august 2019

Viiel moel üle võlli kurgid

Minu suvine lemmiksöök on värsked hapukurgid. Neid lihtsalt peab suvi läbi kogu aeg võtta olema. Aastate jooksul olen nendega päris palju eksperimenteerinud, lisades marinaadile kõikvõimalikke maitseid.
Sedakorda tegin kurgid pikemaks säilitamiseks ja nii et erinevad maitsed ei oleks mitte ühtlaselt tasakaalus vaid mingisugune maitse domineeriks tugevalt.
Seega tegin tavalise marinaadipõhja vesi-sool-suhkur-äädikas, liitri vee peale igaüht 2 supilusikatäit. Kurkidele valasin keeva vee ja hoidsin neid seal 10 minutit. Siis panin kurgid kuumutatud steriliseeritud purkidesse ja valasin peale keeva marinaadi. Igasse purki panin ka paar mustsõstralehte ja pisut sinepiseemneid. Purke enam eraldi koos marinaadi ja kurkidega lahtiselt ei kuumutanud, kaas peale ja valmis. Purgid jahtusid pikalt ja rahulikult, tekiga kaetult.
Aga nüüd huvitavam osa - erinevatesse purkidesse panin erinevad maitselisandid ja panin seda mõnuga, palju, ikka nii et on pandud.  Kasutasin köömneid, tšillit, tilli, küüslauku ja koriandrit. Tšillit kaks kauna purgile, küüslauku terve pea, köömneid, koriandrit ja tilli peoga. Tulemuseks marineeritud kurgid, millest iga purk maitseb omamoodi.
Vasakult: tšilli-, tilli-, (millile ilus riim kas pole?), küülsaugu-, köömne- ja koriandrikurgid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar