laupäev, 23. mai 2009

Värsked hapukurgid

Kuna poodi ja turule on ammu müügile jõudnud lühikesed kurgid, tekkisid neelud värskete hapukurkide järgi. Nüüd on kaks varianti, kas osta turult suhteliselt utoopilise hinnaga paar kurki või võtta sügavkülmast talv läbi jalus olnud karbid tilliõisikute/vartega ja mustsõstralehtedega ning teha ise sobiv kogus. Minul oli võimalik kasutada teist varianti.

Marinaadiks lollikindel segu;
1 l keeva vett
1 spl soola
1 spl suhkrut
1 spl äädikat
1 küüs küüslauku
Kuna minul kulus marinaadi kaks liitrit, (ca 1,5 kg kurkide kohta), siis ka kogused vastavalt kaks korda suuremad, küüslauku rohkemgi. Eks see ole maitse asi, äädikat võib ka pisut rohkem olla, aga üldiselt sellise marinaadiga ei anna äparduda.
Et kurgid kiiremini valmis saaksid, lõikasin neil otsad maha ja valasin marinaadi peale suhteliselt kuumalt. 24 h pärast olid söödavad, 48 h pärast väga head ja 72 h pärast otsas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar