kolmapäev, 17. juuni 2009

Guljašš-supp

Alljärgnev retsept ei pretendeeri mitte mingisugusele autentsusele, mida pakuvad meie vennalikku ugrilaste perre kuuluvad kapten Tenkeš, Egeri tähed või kesiganes. Mina pidin hädaga ise midagi välja mõtlema kuna külmkapis oli hunnik suvikõrvitsaid, mis aiapeol pärast kuuendat õlut jäid sinna kus nad ei oleks pidanud jääma, lauale vedelema nimelt. Kuna alles sai neist salatit tehtud ja hakkliha-suvikõrvitsa vormi ka, siis mõtlesin et teeks suvikõrvitsa supi, millest valmistamise käigus tuli välja guljašš-supp suvikõrvitsaga.

Vaja läheb;
400 g sealiha kuubikuid
kolm sibulat
kolm porgandit
kolm kartulit
kaks suvikõrvitsat
kaks küünt küüslauku
400 g purustatud tomateid
pool tl jahvatatud vürtsköömenit
2 tl paprikapulbrit
soola, pipart

Lõika sealiha suhteliselt suurteks kuubikuteks, pruunista, maitsesta soola-pipraga, seejärel lisa jämedalt hakitud sibul ja küüslauk ning prae neid veel pisut koos. Pane liha ja sibul potti, vala peale niipalju keeva vett et kõik oleks kaetud, lisa ka purustatud tomatid, paprika, vürtsköömen ja keeda. Keeda niikaua kui oled koorinud ja tükeldanud kartulid-porgandid. Kartulid lõika ainult pooleks, porgandid kolmeks-neljaks. Lisa potti. Keeda. Samal ajal pruunista pannil ca 1 cm paksusteks viiludeks lõigatud suvikõrvits ja lisa ka see. Keeda veel pisut ja valmis ta on.


2 kommentaari:

  1. Seda toitu võiks täitsa proovida, tundub hästi ahvatlev!

    VastaKustuta
  2. Maitse on ka hea:) Ma olen suur vürtsköömeni fänn, see on üks minu lemmikmaitseaineid.

    VastaKustuta