neljapäev, 9. juuli 2009

Plov sealihaga

Kuna eelnev postitus eeldab ka korralikku kõhutäit, siis plov ohtra lihaga on üks korralik suutäis. Retsept on pärit Nami-Namist, korduvalt järgi proovitud ja väga hea, pisut minu maitse järgi kohendatud.

Vaja läheb;
500 g sealiha
3 suurt sibulat
2 porgandit
2 dl riisi
8 dl vett
1 puljongikuubik
3 sl sojakastet
3 küünt klüüslauku
tsipake vürtsköömenit

Lõika liha mõistlikeks kuubikuteks, nii kuupsentimeetristeks. Koori ja tükelda sibulad ja porgandid. Pruunista liha pannil, maitsesta soola-pipraga, kui on siis ka vürtsköömeniga, lisa sibul, küüslauk ja porgand, prae veel pisut. Vala kogu kupatus potti, milles on kuum puljongi ja sojaga maitsestatud vesi, lisa riis, sega kõik läbi, lase korraks keema tõusta ja tõsta pott praeahju, 175 kraadi ja 45 minutit. Valmis.
Kui sul ei ole potti mis kannataks koos kaanega praeahju panekut, hauta niisama pliidil vaiksel tulel ja pole kah häda midagi. Pildilolev söök ongi tehtud maal pliidil, ilma praeahjuta. Ära sega hautamise ajal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Postita kommentaar