pühapäev, 23. august 2009

Marokopärane kikerherne-tomatisupp

Kui selja taga nädalavahetus, mis on jätnud enesetunde pisut õõnsaks, võib tervist turgutada tomatimahla, tomatisalati, tomatisupi, tomati-misiganes söögiga. Minu puhul töötab.
Retsept on pärit Nami-Namist, pisut oma maitse järgi mugandatud.

Vaja läheb;
3 sl oliiviõli
2 hakitud sibulat
hakitud varssellerit (u 100 g)
1.5 tl jahvatatud vürtsköömenit
400 g purk konserveeritud kikerherneid
0.5 laimi mahl
2 sl hakitud värsket koriandrit
peekonit (ca 200g)
Kuumuta potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul, sellerivarred ja veidi soola-pipart. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibul ja seller on pehmed (ära pruunista!) Lisa jahvatatud vürtsköömen ja kuumuta veel minut. Lisa tomatikonserv, suhkur, nõrutatud kikerherned ja kuum puljong. Keeda tasasel tulel 5 minutit. Lisa laimimahl, hakitud koriander ja krõbedaks praetud peekoniribad. Serveeri. Tervis tulebki tagasi. Muusikasoovitus sedakorda nostalgiline ja Itaaliast. Milline naine! http://www.youtube.com/watch?v=Q0wZQbK938Y

3 kommentaari:

  1. misssstähendab konserv-kikerid ja tomatikonserv? kas seda siis ise ei või teha? nojah, kui tõesti väga-väga õõnes, siis ei jõua, aga muidu:)

    VastaKustuta
  2. KT, no kesse jõuab kikreid leotama hakata :)

    Lugu on nostalgialaks :)

    VastaKustuta
  3. Very nice soup, thanks for the recipie.

    VastaKustuta