laupäev, 23. jaanuar 2010

Peedisupp kookospiima ja kurgisalatiga

Retsept on pärit Nami-Namist, pisut minu maitse järgi kohendatud, toit ise Indiast. Kõlab esimese hooga pisut veidra kooslusena, kuid on üllatavalt maitsev.

Vaja läheb:
sorts õli
5 dl aedviljapuljongit
4 dl kookospiima
5 küünt küüslauku
500g keedetud riivitud peeti
1 laim või pool sidrunit
pool teelusikat jahvatamata vürtsköömenit
soola, pipart

Salatiks:
värsket kurki
1 küüs küüslauku
peterselli
soola

Pane poti põhja õli, kuumuta selles paar minutit vürtsköömenit ja viilutatud küüslauku. Lisa puljong ja peet, keeda 15 min, lisa kookospiim ja lase uuesti keema tõusta. Seejäel vala supp blenderisse ja püreesta. Kui blenderit pole, kasuta sausegurit. Kui seda ka pole, jäta nagu on.
Peale püreestamist pane supp potti tagasi, maitsesta laimimahla ja vajadusel soola-pipraga.
Serveeri kurgikuubikutega mis on segatud peterselli, peeneks hakitud küüslaugu ja soolaga. Valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar