Kuna esimene rabarberivaimustus on möödas, koogid ja kissellid tehtud, aga järjest rohkem ja suuremaid rabarbereid võtta on, pakuks välja ühe lihakõrvase, ehk peenema nimega tšatni. Panen siis ka selgituse Nami-Nami kokandussõnastikust - Chutney (eesti keeles 'tšatni') on India päritolu äädikapõhine kaste, mis tekitab söögiisu. Seda pakutakse koos liharoogadega. Tšatnit valmistatakse ka marjadest ja puuviljadest ning neid on nii magusa- kui ka kibedamaitselisi.
Kuna retsepte on palju siis antud retsept ei pretendeeri mingile autentsusele, vaid on tehtud puhtalt minu maitse järgi.
Vaja läheb:
500 g rabarberit
2 suurt sibulat
6 spl pruuni suhkrut
5 spl veiniäädikat
2 tl karrit
1 tl sinepiseemneid
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömenit
Koori ja tükelda rabarber ja sibulad, pane kõik komponendid paksupõhjalisse potti ja keeda tasasel tulel ilma kaaneta aeg-ajalt segades ca tund. Maitse ja vajadusel lisa suhkrut, äädikat või maitseaineid. Valmis. Sobib hästi nii liha, kana kui juustuga, samuti dipikastmeks.
Muusikasoovituseks päevakohane jalgpallilugu
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar