esmaspäev, 16. aprill 2012

Vürtsikas tomatijäätis

Mahlajäätis ehk peenema sõnaga sorbett on restoranides tihti kasutusel nn vahekäiguna, eriti paljukäigulistel õhtusöökidel. Eesmärgiks siis suu puhastamine maitsetest, et raske söömisetöö juures uued maitsed kahe silma, suu või milleiganes vahele ei jääks ja kaotsi ei läheks. Samuti võib seda serveerida magustoiduna ja miks ka mitte soolase käiguna, nagu alljärgnev retsept. Tegu on küllaltki vürtsise söögiga, kus on sees ka alkoholi, niiet maitsete puhastamiseks ja lastele see ei kõlba. 

Vaja läheb:

400g purk kooritud tomateid omas mahlas
5 cm jupp värsket kurki
väike sibul
sorts tabascot
sorts sidrunimahla
sorts Worcestershire kastet
2 cl viina
ilma kuhjata tl soola
jahvatatud musta pipart

Töötle kõik komponendid blenderis või köögikombainis ühtlaseks. Maitse ja kui tundub et midagi on puudu, lisa maitseaineid. Segu peaks maitsema nagu Bloody Mary, millega ju sisuliselt peaaegu tegu ongi. Vala segu karpi ja pane sügavkülma. Sega paari tunni pärast kahvli või sauseguriga läbi ja siis veel paari tunni pärast. Lase lõplikult külmuda. Serveeri külla tulnud meestele koogi asemel. Juurde võib pakkuda värske kurgi ja varsselleri kangikesi. Muusikasoovituseks igihaljas Frank

5 kommentaari:

  1. Elegantne ja lihtsalt geniaalne!

    VastaKustuta
  2. Oi, see on küll lahe! Ma juba kujutan ette, et kui suve lõpu poole mõne värske tomati koorimisega jännata, saaks sellest jääšnapsust kindlasti veel ühe eriti kodumaise toorversiooni ka valmistada.

    VastaKustuta
  3. Oi kui lahe! Mulle meeldib see lähenemie sorbetile. Fantaasia hakkas kohe tööle ja neelud käima :)

    VastaKustuta
  4. Ongi ju külmutatud Bloody Mary! Väga lahe idee, mulle tundub see lausa ideaalne suvine laisa pühapäeva lõuna:)

    VastaKustuta
  5. Nojah, et napsu mõõdu välja annaks, tuleb alkoholikogust suurendada.

    VastaKustuta