neljapäev, 5. juuli 2012

Grillitud Camembert juust rabarberi-sibula moosiga


Kui minult küsiti arvamust, milline toit võiks sobida siidri, täpsemalt Somersby kuiva siidri kõrvale, siis riskides olla mitte eriti originaalne, turgatas esimese asjana pähe siidri algupärase kodumaa Normandia teine tähelepanuväärne toode - Camembert juust. Grillitud juustu soovitaks iseseisva toiduna või magustoiduks mitte just kõige suurematele magusasõpradele, keda koogid eriti ei veetle.Kõrvale soovitaks rabarberi- või miks mitte ka õunamoosi.
Võta ketas Camembert juustu ja aseta kuumale grillile, ära karda et juust ära sulab ja minema voolab, juustu ümber moodustub kuumuse toimel koorik ja sisu muutub vedelaks. Grilli kuni juust on pealt kuldne ja ilusate grillitriipudega. Söö kuumalt moosiga, kõrvale joo siidrit. 
Kuna esimene rabarberivaimustus on ammu möödas, koogid ja kissellid tehtud, aga järjest rohkem ja suuremaid rabarbereid on hooaja lõpus võtta, pakuks välja ühe idamaise maitsega moosi mis sobib hästi nii juustu kui lihaga.

Vaja läheb:
500 g rabarberit 
2 suurt sibulat 
6 spl suhkrut, moosisuhkrut või mett 
1 tl karrit 
1 tl sinepiseemneid 
1 tl jahvatatud ingverit 
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit 
0,5 tl jahvatatud vürtsköömenit

Koori ning tükelda rabarber ja sibulad, pane kõik komponendid koos väikese tilga veega, et põhjakõrbemist vältida, paksupõhjalisse potti ja keeda tasasel tulel ilma kaaneta, aeg-ajalt segades ca tund. Kontrolli maitset, lisa vajadusel suhkrut või mõnd maitseainet Valmis. Sobib hästi nii juustu kui lihaga, samuti dipikastmeks. Pikemaks säilitamiseks vala kuum moos steriliseeritud purkidesse.

1 kommentaar:

  1. Oeh, need Normandia juustud ja naturaalsed siidrid olid head :P

    VastaKustuta