pühapäev, 22. märts 2015

Küpsetatud kitsejuust

Ehk siis peenema nimega Chevre Chaud. Igati mõnus eelroog või kergem põhiroog. Praeguse seisuga on meie kaubandusvõrgus juba piisavalt head kitsejuustu olemas. Nagu ikka laialt levinud retseptidega, on olemas palju eri versioone, mis kõik on kõige autentsemad. Mina panen kirja selle mis mulle kõige rohkem sobib.

Vaja läheb:
Rull kitsejuustu
Baguette või analoogset saialist
Rohelist salatit omal valikul, näiteks rukola-lollo rosso
Soovi korral seemneid, pähkleid ja head sinki (Parma, Schwarzwald, vms)
Provence ürdisegu

Kastmeks:
Suurem sorts oliivõli
Väiksem sorts valge veini äädikat või sidrunimahla
Lusikas mett
Lusikas Dijoni sinepit
Soola-pipart

Lõika saialisest toekas viil, määri õliga ja riputa peale provence ürte. Pane saiale toekas, nii paari sentimeetri paksune juustuviil ja määri ka see õli ja ürtidega. Rösti 200-kraadises ahjus ca 5-7 min, seal kõrval rösti soovi korral ka singiviilud ja seemned-pähklid.
Sel ajal pane salatikastme komponendid purki ja raputa korralikult läbi.
Aseta taldrikule salatipadi, puista soovi korral üle röstitud seemnete-pähklitega ja lisa krõbedad singiviilud, mis võib ka purustada.
Keskele juustusai ja kogu komplekt kastmega üle niristada. Sobib kevadet oodates koos valge veiniga ideaalselt.

1 kommentaar:

  1. Sellest on saanud meie kahe inimese suur lemmik. Mulle üldse meeldib see blogi, sest kõik on lihtne, veidike ürgne isegi ja väga maitsev. Mehed kohe oskavad!

    VastaKustuta