pühapäev, 15. märts 2015

Räimed Peruu köögi ainetel

Ehk siis panin räimefileed Peruu köögi staari - ceviche - marinaadi. Eks autentse marinaadi koostise üle vaidlevad peruukad isegi, mina lähtusin põhimõttest et vähem on rohkem, ehk siis koostisainete rohkusege eriti ei priisanud.

Vaja läks
räimefileesid, ca 20
Marinaadiks
üks sibul peeneks hakituna
pool kauna tšillit peeneks hakituna
peotäis värsket koriandrit hakituna
soola
näputäis suhkrut
laimimahla

Marinaadi ained kokku segada ja räimed sisse. Hoidsin külmkapis üleöö, aga süüa kannatas vabalt ka kahe tunni pärast. Soovi korral sobiks marinaadi ka ingver ja küüslauk. Loomulikult kõlbab niimoodi teha ükskõik mis kala, nii valget kui punast. Sel juhul tuleks kala kuubikuteks lõigata, räime puhul kartsin et laguneb muidu liiga ära ja jätsin nad ühte tükki. Kellele marinaad liiga hapu tundub, võib panna laimimahla näiteks pooleks greibimahlaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar