esmaspäev, 8. veebruar 2010

Kanamaksapasteet konjakiga

Kuna rupskitele ei pöörata Eesti köögis millegipärast piisavalt tähelepanu (või tundub see mulle) ja poepasteedid pole suuremad asjad - maitse jätab soovida ja koostises on uskumatuid asju, millel pasteediga mingit pistmist ei ole, siis panen siis ühe pasteediretsepti.
Retsept ei ole otseselt kuskilt pärit vaid on mitmete retseptide kooslus mulle sobivate kogustega.

Vaja läheb:
500g kanamaksa
150g võid
2 sibulat
5 küünt küüslauku
4 spl konjakit
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
musta pipart
soola

Prae hakitud sibul ja küüslauk võis klaasjaks ja pane blenderisse või köögikombaini. Prae maksad, nii et nad oleks läbi küpsenud, kuid mitte kuivad. Pane maksad samuti blenderisse, lisa sool, pipar, muskaat, konjak ja võikuubikud. Töötle ühtlaseks massiks, pane kaussidesse, lase jahtuda ja pane külma. Valmis. Pasteeti õpetas kunagi korralikult sööma Saluste talu peremees - tema sõnum oli - sai on ainult abivahend et pasteedikuhi suu juurde viia, niiet paks kiht saial või niisama söömine on igati lubatud:) Muusikasoovituseks puhast nostalgiat.


2 kommentaari:

  1. Ja mida parem konjak seda perm maitse. :)

    VastaKustuta
  2. Just, kasutusse läkski suhteliselt kallis jook, see on maitses täiesti tunda.

    VastaKustuta