reede, 4. september 2009

Kuuseriisikad omas mahlas

Kuna sügis on käes ja metsas seeni nagu putru, siis üks lihtne ja maitsev viis hoidistamiseks, õpitud ühe kolleegi käest.

Vaja läheb;
Seeni, kuuseriisikaid soovitavalt
Soola

Pane poti põhja paar senti vett, et seened alguses kinni ei hakkaks, siis pott seeni täis.
Maitse järgi soola ka. Keeda kuni seened on kokku vajunud ja nendest väljatulev vedelik ja seened on umbes ühel tasapinnal, nii ca tund. Riisu korralikult vahtu. Pane seened koos vedelikuga kuumutatud purkidesse. Valmis. Parim sellise hoidise juures on see, et säilib seente hea, naturaalne maitse, hiljem võib neid niisama süüa, või kuidas iganes edasi maitsestada või toitudes kasutada. Serveeri sõpradele koos külma kvaliteetse viinaga. Muusikasoovituseks sedakorda üks vana prantsuse lugu.

6 kommentaari:

  1. Hea selgitus ja lihtne. Tänud.
    Võõras.

    VastaKustuta
  2. Tänud retsepti eest, toimis kenasti :).

    VastaKustuta
  3. Väga hea on ka kui panna sama palju suhkrut kui soola ja ka sibulat.

    VastaKustuta
  4. What a great post, thanks a lot for sharing this with us!

    VastaKustuta
  5. What a wonderful post, thanks a lot!

    VastaKustuta