laupäev, 28. november 2009

Lorraine’i ploomikook

Et talveks pisut rasva koguda, panen siia ühe Nami-Namist võetud prantsuse köögist pärit koogi. Kui ikka koogi sisse käib 10cl likööri, siis peab ta üks hea asi olema. Retsept on pisut minu maitse järgi mugandatud, vähendatud on suhkrukogust, kes armastab magusamat, võib suhkrukogust suurendada.

Vaja läheb;
4 muna
300 g ploome

Valmistamine: Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga. Lisa ploomiliköör. Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas tasaseks. Seejärel lisa kohupiim ja lõpuks õrnalt segades vahustatud munavalged. Vala tainas võitatud vormi, kata ploomisektoritega ja küpseta tund või pisut vähem 200-kraadises ahjus. Serveeri soojalt koos vaniljejäätisega. Muusikasoovituseks Tigu blogist leitud prantsuse lugu, äratundmisrõõmu peaks jaguma. http://www.youtube.com/watch?v=bMoY5rNBjwk

1 kommentaar:

  1. No on mõnel ka probleemid - "vaja" talveks rasva koguda :D :D

    Mõnel teisel siin kahjuks koguneb niiehkni, tahan seda või mittei :O

    VastaKustuta