pühapäev, 6. mai 2012

Karulaugu-kurgi panna cotta

Kuna iga enesest lugupidav toidublogija kirjutab igal kevadel vähemalt ühe karulaugutoidu retsepti, tublimad mitu, siis on neid juba nüüdseks veebis nii palju, et midagi uut naljalt välja ei mõtle. Ega minugi pakutav retsept ei ole teab mis imeasi, aga ehk pakub kellelegi siiski järjekordse lahenduse selle fantastilise kevadise taime tarvitamiseks. Nami-Nami kokandussõnastik ütleb panna cotta kohta järgmist:
"Itaaliast Piedmonti piirkonnast pärit kreemjas magustoit, mis tõlkes tähendab "keedetud koort". Panna cotta valmistamiseks kuumutatakse koort seni, kuni 1/4-1/3 koorest on aurustunud,
siis lisatakse veidi želatiini ja lastakse jahedas tarretuda. 
Serveeritakse külmalt".
Andku itaallased mulle andeks, aga magustoidust sai soolane eelroog.

Vaja läheb:
Peotäis karulauku
5cm jupp värsket kurki
400ml 35% rõõska koort
2tl želatiini 
soola

Sega želatiin paari supilusikatäie külma veega ja jäta 5-10 minutiks paisuma. Selle aja jooksul töötle värske kurk, karulauk ja sool köögikombainis ühtlaseks massiks. Seejärel sulata želatiin vesivannil, kuumuta koor keemiseni ja lisa sinna sisse želatiin ja kurgi-karulaugu mass. Sega ühtlaseks ja vala klaasidesse, pokaalidesse või kausikestesse. Lase külmkapis tarretuda. Serveeri eelroaks, kaunista hapukoore või kreeka jogurtiga. Valmis. Muusikasoovituseks Iggy Pop.
P.S keeleminutid - kuna karulauku saab peale ise korjamise turult, siis võib kasuks olla teadmine et vene keeles on karulauk Черемша́. Samuti tasub karulauguretsepte otsida vene köögist.

2 kommentaari:

  1. Tunnen õhus piirkondlikku diskrimineerimist:D. Aga panna cotta idee on lahe.

    VastaKustuta
  2. sama vene nime alla tuntakse väga erinevaid asju. mõnikord ka mets-küüslauku, teinekord ka hariliku küüslaugu õisikuvarsi:)

    VastaKustuta