Pühapäev, 1. september 2013

Suitsutatud sisefilee

Tegu ei ole retsepti vaid lihtsalt järjekordse soovitusega - tehke asju ise, tuleb maitsvam. 
Viis sea sisefileed, ööpäev kolmes liitris kahe peotäie soolaga maitsestatud vees, kuus tundi ahjus ja voila, maitsev nii kuumalt kui külmalt, nii õlle kui veiniga.
Kinni sidusin nii nagu singi, seda olen siin ennegi kirjeldanud. Fileed jätsin ka kelmetest puhastamata, eeldades et ehk jääb liha mahlasem. Jäigi.
tahmast lõikelauda võib nimetada näiteks rustikaalseks
röövik ei puutu asjasse ja ahju ei läinud

4 kommentaari:

  1. Temperatuurisoovitus oleks abiks :)

    VastaKustuta
  2. Ei oska soovitada, ma ei kasuta termomeetrit. Üldiselt alustan alati suhteliselt madala temperatuuriga, see kuivatab liha pealt ära ja mahlad jäävad sisse. Hiljem tõstan temperauuri. Üritan vältida ahjuprae tegemist, st rasva küll pisut võib tilkuda, aga mingit särinat ei lase tekkida. Jahutan aeglaselt.

    VastaKustuta
  3. 5 fileed kaaluga...? Kaua säilib?

    VastaKustuta
  4. Sea sisefilee tavaliselt üle 300g ei kaalu. Säilivus oleneb säilitamistingimustest. Külmkapis jõupaberis pakun et kuu, kauem ei ole hoidnud, sahvris või keldris õige temperatuuri ja niiskuse juures usun et oluliselt kauem.

    VastaKustuta