pühapäev, 24. november 2013

Böff trikiga munaga

Pöffi ajal, masendava ilma ja filmide vahele sobib ülihästi toores liha pitsi viinaga. Böfist olen siin ennegi kirjutanud, toores liha koos enesele sobivate maitseainetega ei vaja just retsepti, küll aga tuli mulle meelde et millalgi näitas Tuuli mulle böfi ühe koostisosa ehk siis toore munakollase huvitavat serveerimist. Kes temale seda näitas, ma enam ei mäleta. See püsis mul hiigelpika aja kuskil kuklas enne kui kasutusse läks.
Nimelt tuleks (soovitavalt ilusad kollased vabakanade) muna/d eelmisel päeval sügavkülma panna ja mõni tund enne söömist sealt välja võtta. Seejärel muna katki lüües tabab teid üllatus - valge on vedel nagu munavalge ikka, kollane jääb aga ilusa tugeva kuulikesena terveks, olles saanud sügavkülmas  uue struktuuri ja lisaboonusena mõnusa kreemja tekstuuri.
Muidu tee böff nagu böff ikka, kraabi veise sisefilee noaga ebemeteks, (laisk inimene võib ka mehhaanilisi abivahendeid või valmis lihaveise hakkliha kasutada) ja maitsesta soola-pipraga, kõrvale paku kappareid, sibulat, marineeritud kurki, röstsaia.
Munarebu ära sega liha sisse vaid serveeri lihasse tehtud süvendis, igele sööjale oma, kust seda saab siis noaga lihale peale määrida. Muusikasoovituseks Andres Mähar ja Juhani Jaeger.

2 kommentaari: