Ei ole, vähemalt minu jaoks ei ole see alati lihtne olnud. Olen pigem hommikune omleti kui pannkoogisööja, on aga läinud niimoodi, et olen teinud viimasel ajal mitmeid pannkoogihommikuid suuremale seltskonnale.
Seega tekkis ka vajadus leida parim retsept õhukeste ülepannikookide tarvis, mille sisse oleks mõnus täidiseid rullida. Et ei oleks nätkse, liiga paks, liiga õhuke, jne, jne.
Selle sisuliselt täiusliku retsepti ma ka õnneks leidsin - Mari-Liisilt, kes selle omakorda kuskilt ajakirjast leidis.
Soovitavalt tuleks ära unustada ka igasugune gluteeni-, laktoosi- ja muu moodne talumatus (vabandan ette nende mõnesaja Eesti inimese ees, kes päriselt on talumatud) ja kasutada nisujahu, mune, võid, piima jne, et oleks ikka nagu päris. Alltoodud kogustest tehtud kooke ma kokku ei ole lugenud, aga jätkub ilusti ca 20-le.
1kg nisujahu
10 muna
2,5l piima
5tl suhkrut
1tl soola
100g sulavõid
Sega jahu soola ja suhkruga, seejarel sega sisse lahtiklopitud ja piimaga segatud munad, lõpuks sulavõi. Kui on aega, lase taignal tunnike seista, kui mitte, prae kohe kuumal õlisel pannil õhukesed koogid. Serveeri meelepäraste täidistega.
Igale maitsele midagi - erinevad moosid, kohupiimapasta-soolaforell, kohupiimapasta-suitsulõhe, riivjuust-majonees. Lisaks maitseroheline ja karulaugupesto. |
Karulauk ootamas pestoks saamist. |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar