reede, 3. veebruar 2017

Talvetoidud

Sedakorda jällegi audiopostitus, mille eest on hea seisnud ERR. Päev läheb küll juba pikemaks, aga üksjagu talve on veel ees, õhtud on pikad ja nende sisustamiseks on tore aeg-ajalt ette võtta ka pikemaid kokkamisi pere ja sõpradega. Samuti on õige aeg hävitada hoidiseid.
Ühtegi konkreetset retsepti ei pakugi, pigem ideid. Küll aga julgustaksin ette võtma retsepte mis on kas siis pikema valmimisajaga, töömahukamad või siis mõlemad kokku. Allpool tore snäkk, mis võtab pikemalt leotamis- ja keetmisaega, aga valmib erilise vaevata.
Oad peekoni ja õuntega
suuri põldube
suitsusinki või peekonit
hapukamat õuna
Leota ube üleöö. Vala leotusvesi ära. Keeda uue, soolaga maitsestatud veega pehmeks, aga mitte pudruks. Prae pannil suitsusingi või peekoniribad, lisa viilutatud õun ja oad, prae veel pisut. Serveeri hakitud peterselliga, soovi korral paku juurde kreeka jogurtit või hapukoort. Joogiks korralik nisuõlu.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar