Kuna talve peaaegu ei olnudki, siis selle aasta esimene grill sai teoks märtsi alguses. Mitte et grillimisest oleks vähe kirjutatud, aga mõne mitte just kõige igapäevasema idee julgen siiski pakkuda, eriti just neile kes tahaks poešašlõkist ja kanast keefiris sammukese edasi astuda.
Sel aastal siis esimeseks kuumaks aetud grilliks roheline muna ja söökideks lõhe, vutid, maks, soolapeekon ja juurviljad. Kogu kaup Nõmme ja Balti jaama turgudelt.
Antud toidud eeldavadki kas muna või mõnda muud kaanega grilli millel on ka termomeeter ja mis võimaldab stabiilset temperatuuri hoida. Saab ka muidu, aga munaga on mugavam.
Antud toidud eeldavadki kas muna või mõnda muud kaanega grilli millel on ka termomeeter ja mis võimaldab stabiilset temperatuuri hoida. Saab ka muidu, aga munaga on mugavam.
Lõhe - puhastatud fileele maitseks ainult sool - valge pipar - till. Filee asetada eelnevalt leotatud lauajupil munasse kaane alla 150 kraadi juurde 45-ks minutiks. Sütele visata suitsumeki tarbeks ka paar õunapuuklotsi. Või leppa.
Juurviljad - värske kartul, porgand jne, eelnevalt restil kergelt grillimaitse juurde röstida, siis koos õli, või, tilli ja soolaga fooliumisse ja koos lõhega munasse (munna?) Voila! Serveerida kastmega mis koosneb karulaugust, õlist ja soolast.
Ettevalmistatud lõhe |
Lõhe ja juurviljad koos valmis |
Maks - soovitavalt lihaveise oma. Maitsestada soola-pipra-suhkruga, 1,5-2cm paksused viilud ja lahtisel grillil mis nii kuum kui kannatab. Minut ühelt ja minut teiselt poolt.
Soolapeekon - 3-4 päeva soolas, 3 tundi 120 kraadi juures kaane all, suitsumaitseks mõned õunapuuklotsid sütele.
Kokkuvõttes - igati esinduslik menüü, samas ei ole selline tüüpiline "söön ennast ägisema ja joon kasti õlut kõrvale" toit. Pigem tasuks küünitada ülemise riiuli veinide poole.
Ettevalmistatud maks ja vutid |
Soolapeekon |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar