pühapäev, 24. mai 2009

Õlles hautatud hapukapsad kanaga

Kuigi jõulud olid ammu ja uued on mägede taga, tabab mind aeg-ajalt siiski isu talviste toitude järgi. Õlles hautatud kapsas on nendest üks lemmikuid. Keda huvitab kehakaal, või lihtsalt pisut ebatavaline koostisosa hautatud kapsastes, siis selleks on kana. Retsept on pärit Nami-Nami retseptikogust http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7291 ja Eesti rahvusköögist minupoolsete mugandustega vastavalt oma maitsele.

Tarvis läheb;
1 kg hapukapsast
30cl tumedat õlut (näiteks Saku Tume, Pulsi tume kirsiõlu vms)
30cl õunamahla
1oo g fariini või toorroosuhkrut või mett
1-2 tl soola
4-6 kana poolkoiba
näputäis köömneid

Vala õlu ja mahl potti, sega juurde sool, suhkur ja köömned. Lao õlle sisse poolkoivad, pane peale kapsad ja veendu et vedelik katab kõik ilusti ära. Kui mitte, siis vala juurde veel törts õlut sellest pudelist mida sa söögitegemise kõrvale jood. Hauta ca tund aega vaiksel tulel, seejärel õngitse välja poolkoivad, mis peaks olema nii pehmed et liha on kondi küljest täiesti lahti. Eemalda kondid, haki liha peeneks ja sega kapsaste sisse tagasi. Valmis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar