pühapäev, 12. juuli 2009

Sütel märjas ajalehes valmistatud haug

Ülilihtne söök kalasõbrale.

Vaja läheb;
Terve haug(id)
valget pipart
soola
võid
sidrunimahla
tilli

Puhasta kalad, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga, topi kõhtu tilli ja tükike võid. Keera kala ajalehe sisse, kasta ajalehed korralikult läbimärjaks ja pane sütesse. 10 min ühelt ja 10 min teiselt poolt. Valmis. Samamoodi võib valmistada näiteks ahvenaid. Ära unusta külma valget veini.

1 kommentaar:

  1. oo lahe!
    ma olen teinud mereforelli nii, et mässin märga küpsetuspaberisse ja siis 10 kihti ajalehte ümber. Ajaleht põleb ära.Grillil pool tundi. Maitseks läheb ainult sool, suitsusest maitsest piisab täiesti naudinguks.
    Peaks ahvenaid ka proovima. A meil merest tuuakse valgest kalast ainult siiga-usun, et ka see saaks niimoodi sütel hea.

    VastaKustuta