esmaspäev, 10. august 2009

Gazpacho

Selle nime taha peidab ennast lihtne ja maitsev suvine söök, Hispaaniast, täpsemalt Andaluusiast pärit külm tomatisupp, mida meil on parim teha tomatihooajal, kui müüdav tomat ei meenuta maitselt salvo kelku, nagu enamus aega aastast. Konkreetne retsept on pärit Nami-Namist.

Vaja läheb;
1 kg tomateid
2 viilu saia
1 punane paprika
2 küünt küüslauku
1 tl suhkrut
2 kuni 3 sl punast veiniäädikat
2 kuni 3 sl külmpressitud oliivõli
soola, purustatud musta pipart
paar tilka Tabascot soovi korral

Pane tükeldatud tomatid, puhastatud ja tükeldatud paprika, küüslauguküüned ja tükkideks murtud saiaviilud köögikombaini. Lisa oliiviõli ja veiniäädikas, maitsesta soola ja pipraga. Töötle ühtlaseks püreeks. Pane kaetult külmkappi jahtuma. Enne serveerimist kontrolli maitset - vajadusel lisa veel soola, pipart, Tabascot või veiniäädikat. Serveeri jääkuubikute, peenelt hakitud värske kurgi ja punase sibulaga. Selle söögi alla kõlbab pits külma korralikku viina. Muusikasoovitus sedakorda Indiast:) http://www.youtube.com/watch?v=ZA1NoOOoaNw&feature=related

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar