Esmaspäev, 12. oktoober 2009

Lihamaitseaine kadakamarjadega

Saanud innustust Thredahlia blogist http://thredahlia.blogspot.com/2009/09/liha-uldmaitseaine-ei-ei.html tegin ka ise peaaegu samasugust lihamaitseainet.

Vaja läheb;
1 tuttav saarlane (toob kadakamarjad)
kadakamarju
jämedat soola
rosmariini
sinepit (mina segasin mingi mahedama sinepiseemnetega prantslase ja põltsamaa oma pooleks)
mett
musta või misiganes värvi terapipart, mina kasutasin rose, musta, valge ja rohelise pipra segu

Uhmerda tuttava saarlase toodud kadakamarjad, sool, rosmariin ja pipar puruks, sega meega parajaks pastaks, lisa sinep. Maitse, kui vaja lisa mõnda kasutatud komponenti juurde. Valmis.
Pista külmkappi seisma ja ahjupraadi tehes pane sellise pastaga kokkumääritud liha ööseks külmkappi kilekotis maitsestuma. Või maitsesta liha vahetult ennem valmistamist. Muusikasoovituseks midagi päevakohast ja valimisteemalist.
http://www.youtube.com/watch?v=jP_ZqQ_kSog


2 kommentaari:

  1. Tore, et idee meeldis :)
    Ma olen sellest möksist täitsa sõltuvuses...

    VastaKustuta
  2. mulle meeldib ainete loetelus "1 tuttav saarlane"

    VastaKustuta