teisipäev, 13. oktoober 2009

Tiramisu

Tiramisu on üks väheseid magustoite, mida ma olen alati nõus sööma. Olen saanud erinevaid versioone erinevate retseptide järgi, siiamaani ei ole Nami-Namis olevast retseptist paremat saanud. Tallinna söögikohtadest on Controvento oma olnud kümme aastat stabiilselt hea.

Vaja läheb;
pakk Savoiardi küpsiseid (saab Stockmannist, vahest ka mujalt, Selverist näiteks)
0,5 l kanget kohvi/espressot
12 cl Amaretto mandlilikööri (kui ei raatsi DiSaronnot osta, on olemas täiesti aktsepteeritav Ofelia toodang)
3 munakollast
1 dl suhkrut
500 g mascarpone toorjuustu (soovitavalt Igor või mõni muu itaallane)
2 dl 35% vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
kakaopulbrit

Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud vahukoor. Sega kuum kohv ja liköör, lase jahtuda. Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota mingile alusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota peale ülejäänud küpsised, neid samuti kohvi ja likööri segusse kastes ning kata kõik ülejäänud kreemiga. Sõelu valmis tordile kakaopulbrit. Valmis. Pane külmkappi vähemalt kaheks tunniks tõmbama, parim oleks hoida üleöö, või süüa õhtul hommikupoole valmistehtut.


3 kommentaari:

  1. Niiii tore, et maitseb :)
    Kusjuures ma pole vist Controventos nende tiramisu'd proovinudki. Peaks selle vea ruttu parandama..

    VastaKustuta
  2. Mmmmjamm :) Tiramisu on parim!

    VastaKustuta
  3. Poest ostetud tavaliste valmisküpsetatud tordipõhjade peale sobib ka suurepäraselt teha, immutad pinseltades põhjad kange kohvi ja likööri seguga ja väga super jääb, palju ei tohi muidugi immutada, mu esimene tiramisu tuli täitsa vedel :)

    VastaKustuta