teisipäev, 12. oktoober 2010

Kõrvitsasupp ingveri, muskaadi ja koorega

Ma ei seedi silmaotsastki kõrvitsasalatit, neid marinaadis kuubikuid nelgiga. Ei mingit lapsepõlvetraumat, ka kõigesööjal võib olla üks asi mida isegi külas ja viisakuse pärast ei söö. Muid kõrvitsatoite söön aga meeleldi. Alljärgnev kõrvitsasupp on segu mitmest retseptist, minule meelepäraste koguste ja koostisainetega, niiet konkreetsele retseptile viidata ei saa, küll aga viitaks Pirita turule, kust saab mõnusaid kõrvitsaid, mahedaid ja puha. 

Tarvis läheb:

sorts oliiviõli
100 g võid
ca 3-4 cm tükk ingverit
1 sibul
6 küünt küüslauku
2 tl karrit
500 g puhastatud kõrvitsat
1 porgand
2 kartulit
2 õuna
1 l köögiviljapuljongit
2 dl vahukoort
pool muskaatpähklit

Kuumuta potis õli ja või, hauta selles hakitud sibul, küüslauk ja ingver. Maitsesta karriga. Lisa tükeldatud porgand, kõrvits, õunad ja kartulid.Vala peale kuum puljong ja keeda, kuni kõik koostisosad on pehmed. Lisa vahukoor. Riivi või kraabi noaga sisse muskaat. Püreesta sauseguriga või blenderis. Timmi maitse paika, lisades kas sojakastet, laimimahla, palsamäädikat või muud enesele meelepärast kraami. Serveeri näiteks koos praetud peekoniga.Valmis. Muusikasoovituseks sügisklassika.

1 kommentaar:

  1. Tore lugeda, et keegi veel ei söö marineeritud kõrvitsasalatit :) Ma pole seda kunagi söönud ega hakkagi sööma. Ja mitte vastumeelsusest selle maitse ees. (Ükskord väikese killukese proovisin ja pean seda täiesti mõttetuks toiduks.) :)

    VastaKustuta