laupäev, 18. august 2012

Jõhvikasorbett mascarponevahu ja röstleivaga

Selle magustoidu õpetas mulle Haapsalus Grand Holm Marina köögis Kristeli juhtimisel head tööd tegev Karl. Sobib hästi ka nendele kes ei ole erilised magusasõbrad. Ise tegin retseptis mõne kosmeetilise muudatuse.

Vaja läheb:

250g mascarponet
2dl 35% rõõska koort
300 g jõhvikaid
3 spl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
6cl meelepärast kanget alkoholi (mina kasutasin jõhvikaviina)
6 viilu musta leiba

Purusta jõhvikad koos viina ja 3 spl suhkruga köögikombainis, sauseguriga, peale istudes või mõnel muul moel. Pane toidukarbiga sügavkülma. Pudista leivaviilud puruks ja pane 180 kraadisesse praeahju kuivale ahjuplaadile röstima. Sega aeg-ajalt,  tulemuseks peab olema täiesti kuiv ja krõmpsuv leivapuru. Mina kasutasin mingit kandilist musta leiba. Samal ajal hõõru mascarpone lusikaga pehmeks ja vahusta rõõsk koor koos vanillisuhkruga mitte eriti tugevaks vaid pehmeks vahuks. Sega mascarpone ja vahukoor kokku. Serveeri pokaalist kuhu vaht, röstleib ja sorbett on pandud kihiti. Proovi iga lusikatäiega saada natuke igast kompnendist, siis hakkab see magustoit tööle - erinevad maitsed ja tekstuurid on koos väga mõnusad. Kes ise ei viitsi teha, võib sõita Haapsallu ja süüa seal.




















Magustoidule eelnesid aga otse peenralt praeahju maandunud küpsetatud suvikõrvits, küüslauk ja tomatid. Kõigile pisut õli-soola-pipart-Provence ürdisegu peale. Mõned toorvorstid kah.

1 kommentaar: