pühapäev, 7. oktoober 2012

Õunamahl

Tegu ei ole retseptiga, vaid lihtsalt soovitusega - kui võimalik, tehke ise. Õunamahl on tervislik, artikkel mahlade kasulikkusest, samuti annab ta palju välja, kuna juues segan ma omatehtud õunamahla vähemalt 1:1 vahekorras veega. Eriti hea on veel segada mineraalveega. Suurepärane jook hommikul või peale trenni. Õunamahlast saab teha ka omakorda huvitavaid jooke - veini, siidrit, calvadost - omatehtud naps maitseb ikka magusam. Mis on sel aastal teistmoodi, on mahla pakendamine - viieliitrised kraaniga kilekotid, nagu pakiveinil. Valikus olid veel ka kolme- ja kümneliitrised pakid. Ostsin ma need asjad Hortesest ja villisin mahla nagu siin õpetatakse. Tundub mugav ja praktiline, loodan et säilib kah. Kui mahl käärima läheb ja kotid pauguga lõhkema peaks hakkama, siis on tasuta jagada kõigi soovijate vahel 50L õunaäädikat:) Muusikasoovituseks Juice Leskinen. Täienduseks võin juba nüüd ütelda et säilivus 100%. Samuti võin soovitada, et ei ole mõtet kulutada raha papist ümbriste peale, mahlakotid võib laduda vabalt kahes kihis riiulisse ja see mis on kasutuses, panna ümbrisesse vastavalt fantaasiale, kas kasutada üht ja sama pappümbrist või teha ise. Mina tegin puitkasti, millel kraaniauk sees, näeb parem välja kui pappkast ja on kasutatav igavesti.



4 kommentaari:

  1. palun jaga muljeid, kuidas õunamahla säilitamine kotis õnnestus

    VastaKustuta
  2. 50L õunaäädika jagamisele ei pidanud kedagi kutsuma, säilis 100% ja seda toatemperatuurli, suure kasti moodi esikupingi sees. Lahtitehtud pakid seisid tühjenemiseni köögis aknalaual ja ka ei läinud avamisest tühjakssaamiseni halvaks. Valmistamisel jälgisin korralikult juhendit, st. kuumutamine, kott korralikult täis jne. Olen kusjuures ka marketites täpselt samamoodi pakendatud mahla näinud.

    VastaKustuta
  3. Tere!
    Plaanin ise ka esimest korda mahla kotti panna ja tekkis üks küsimus, et kas mahla peaks ainult kuumutama 78-80 kraadini, või peaks ikkagi vahu välja keetma ja siis jahutama antud temperatuurini. Kuidas teie tegite?

    Ette tänades,
    Tiina.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suure hirmuga kuumutasin ikka pisut rohkem ja riisusin vahtu ka.

      Kustuta