pühapäev, 27. detsember 2015

Praetud rooskapsad singi ja küüslauguga

Rooskapsas ehk brüsseli kapsas on tore taim, näeb lahe välja, maitseb hea ja on sisuliselt ravimtaim, aidates paljude hädade puhul. Tavalisest peakapsast mõrkjam, aga maitsekam. Võib tarvitada nii toorelt, keedetult, praetult, röstitult, hapendatult jne jne. Mina aeg-ajalt ikka praen kui poes otsa jooksen.

Vaja läheb:
rooskapsaid
sinki või peekonit 
küüslauku
soola-pipart
serveerimiseks parmesani ja kreeka jogurtit

Lõika rooskapsastel juurepoolne ots maha, siis kukuvad kergesti ära ka mõned pealmised viletsamad lehed. Poolita kapsad, haki sink ribadeks. Kuumuta pannil õli, prae sink ja kapsad kuldseks. Viimaseks paariks minutiks viska juurde hakitud küüslauk. Valmis. Serveerimisel lisa paar keerdu pipart ja riivitud parmesani. Kõrvale sobib hästi kreeka jogurt.

2 kommentaari: