Rooskapsas ehk brüsseli kapsas on tore taim, näeb lahe välja, maitseb hea ja on sisuliselt ravimtaim, aidates paljude hädade puhul. Tavalisest peakapsast mõrkjam, aga maitsekam. Võib tarvitada nii toorelt, keedetult, praetult, röstitult, hapendatult jne jne. Mina aeg-ajalt ikka praen kui poes otsa jooksen.
Vaja läheb:
rooskapsaid
sinki või peekonit
küüslauku
soola-pipart
serveerimiseks parmesani ja kreeka jogurtit
Lõika rooskapsastel juurepoolne ots maha, siis kukuvad kergesti ära ka mõned pealmised viletsamad lehed. Poolita kapsad, haki sink ribadeks. Kuumuta pannil õli, prae sink ja kapsad kuldseks. Viimaseks paariks minutiks viska juurde hakitud küüslauk. Valmis. Serveerimisel lisa paar keerdu pipart ja riivitud parmesani. Kõrvale sobib hästi kreeka jogurt.
Good food! Rooskapsas on talvetoit nr.1
VastaKustutaSidrunimahla ja küüslauguga saab hapukapsa asendaja.
VastaKustuta