esmaspäev, 1. juuni 2020

Piknik ja brisket

Piknikust niipalju, et rääkisime Meelisega laupäeval teemal, mis on hetkel igati aktuaalne - tee ise restoran või telli endale restoranitoit loodusesse kaasa. Kasuta päris nõusid ja jäta kõik enda järel korda. https://vikerraadio.err.ee/1090820/vikerhommik-meelis-suld/1056921
Mis on aga brisket?
Brisket on suur lapik lihalõige veise rinna alaosast. Kuna see lihas teeb liikumisel palju tööd, on tegu üpriski tiheda tükiga. Turgudel täiesti saadaval. Sobib nii pikalt ahjupotis hautamiseks kui bbq ahjus tegemiseks. Sel juhul läheb aega mitu tundi ja tulemiks on pehme, rebitav liha.
Ei maksa aga karta ka kiiret grillimist, tükk on õhuke ja saab ka nii. Mina katsin liha paariks tunniks maitseainetega, panin soola, pipart, paprikat, tšillit, cayenne pipart, vürtsköömenit, ingverit ja koriandrit. Eks see rohkem maitse asi ole, mina soovisin üpriski teravat ja aromaatset tulemust.
Kiirelt suurel kuumusel mõlemalt poolt ilusaks ja siis mähkida pooleks tunniks fooliumisse mõtlema. Tulemus peab seest jääma roosa ja mahlane. Kes ei ole kindel enda oskuses tüki küpsust silma järgi ja näpuga katsudes hinnata, siis lihatermomeeter kõige paksemasse kohta ja lasta 55 kraadini. Kes soovib leida erinevaid retsepte, kus peategelaseks on brisket, soovitan otsingukeskkonnaks youtube´i.
Paar tundi kuni üleöö maitsestumist
Kiire grillimine kõrgel kuumusel
Sisetemperatuurini 55 kraadi ja siis pool tundi fooliumis puhkamist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar