esmaspäev, 20. juuli 2009

Maasikasorbett ja Margarita

Hooajal tuleb ikka hooajakaupa tarbida. Kodune külm sorbett võib tihti olla parem kui poest toodud jäätis. Alljärgnev retsept ei pretendeeri mingisugusele autentsusele, vaid on ise kokku pandud mitmest võimalusest kuidas sorbetti teha.

Vaja läheb;
kilo maasikaid
4 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 munavalget
väike sorts laimimahla või suurem sorts valget veini

Vahusta munavalged mikseriga koos vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Purusta maasikad koos suhkru ja laimimahla (või veiniga) blenderis või sauseguriga. Saadud maasikasegu võid veel ka mikseriga pisut "õhutada". Vala munavaht ja maasikaplögin kokku, sega lusikaga ühtlaseks ja pane toidukarpidega vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. Siis lase uuesti sauseguriga plöginaks. Või lase uuesti järgmisel päeval. Lase uuesti külmuda.Valmis. Serveeri koos mündi või melissilehega.
Kui maasikaid on ikka veel üle, sega margaritasid.
Margaritaretsept ei pretendeeri samuti autentsusele, aga tee umbes nii;
2 cl cointreaud või maasikalikööri
4cl tequilat
poole laimi mahl
12cl sorbetti või lihtsalt külmunud toormoosi või külmunud maasikaid
Kõik komponendid korraks blenderisse ja valmis ongi. Kui toormoos on soe, lisa blenderisse jääd. Serveeri preilidele, garneeri sujuva lobaga.

3 kommentaari:

  1. No see roosa jook koos meeste lobaga võib isegi purju teha. Igatahes tundub ta üsna ahvatelev- kuigi olen klassikalise Margarita jooja!

    Kristel (Tigu)

    VastaKustuta
  2. Aga sellest (lobast ja margaritast)on ju igati meeldiv purju jääda, lausa joobuda ma ütleks:)

    VastaKustuta
  3. tere, saatsin teile kirja, et paluda nõusolekut meie ajalehes teksti avaldamiseks. kas on läinud kaotsi? palun võtta minuga ühendust tiia@blogileht.ee
    tänan!

    VastaKustuta