pühapäev, 11. oktoober 2009

Boheemi tomatisupp apelsini ja ingveriga

Alljärgnev supp on Kalamajas asuvas söögikohas Boheem minu lemmiktoit.
Eriti hästi sobib selline särtsu maitsega söök niiskesse ja külma sügisõhtusse. Samuti on ta hea siis, kui tabad ennast mõttelt et eelmisel õhtul oleks võinud viimase cuba libre võtmata jätta. Retsept on olemas ka Nami-Nami retseptikogus, kust minagi ta võtsin ja pisut oma maitse järgi mugandasin.

Vaja läheb;
50 g oliiviõli
50 g ingverijuurt
1 apelsin
800 g ehk 2 purki purustatud tomatit
1 kanapuljongikuubik
2 dl vett
1 spl suhkrut
basiilikut
soola
musta pipart
Koori ingver. Koori apelsin, pool koort jäta alles. Haki ingverijuur, poole apelsini koor ja apelsin. Kuumuta potis õli, lisa hakitud ingver, apelsinikoor ja apelsin ning prae aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. Lisa 2 dl vett ja püreesta saumikseriga. Sega juurde purustatud tomatid, kanapuljongikuubik, vesi, suhkur ja basiilik. Maitsesta soola-pipraga ning keeda umbes 20 minutit. Valmis. Kõrvale sobib hästi ciabatta.

3 kommentaari:

  1. kindlasti tuleb proovida :) aga millal siis vesi ikkagi lisada? praegu on kirjas, et kokku 2dl vett ja see lisatakse enne püreestamist, aga pärast püreestamist tuleks justkui veel vett lisada?

    VastaKustuta
  2. Pärast pole vett enam vaja. Apelsinikoorel peaks selle valge osa ka ära võtma.

    VastaKustuta
  3. ... Lisa 2 dl vett ja püreesta saumikseriga. Sega juurde purustatud tomatid, kanapuljongikuubik, _vesi_, suhkur ja basiilik. ... :)))Aga tänud täpsustuse eest.

    VastaKustuta