pühapäev, 7. juuni 2009

Ahjupraad

Kutsun üles poest mitte ostma vett täis sinke. Parem on ise ahjupraadi teha, mis on minu jaoks külmalt üks lemmikumaid võileivakatteid.

Vaja läheb;
Ca 2 kilone tükk sealiha, kaelekarbonaad, ilma kondi ja kamarata.
Hoidsin liha ööpäev marinaadis, mille tegin oma maitse järgi ja see koosnes;


õli
sorts veiniäädikat
väike näputäis vürtsköömenit
kaks näputäit rosepipart
kaks supilusikatäit mett
kaks suurt küünt purustatud küüslauku
sinepit
soola
musta pipart

Vürtsköömeni ja rosepipra peksin kilekoti nurgas lihavasara küljega puruks (peab ikka uhmri ära ostma) ja segasin kõik ained kokku. Panin liha kilekotti ja valasin marinaadi peale, seejärel mudisin korralikult ja hoidsin ööpäeva külmkapis, aeg-ajalt tükki keerates. Seejärel küpsetasin ca kolm tundi 160 kraadi juures ja siis natuke aega 210 kraadiga et liha ilusti pruunistuks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar