teisipäev, 16. juuni 2009

Piima-juurvilja supp

Seda sööki enamasti vihatakse, vihjates mingitele julmadele lasteaiamälestustele või kurat teab millele. Tegelikult on tegu lihtsa, tervisliku ja maitsva asjaga. Vähemalt ette vihata ei tasuks, proovida ikka võiks ja millal siis mitte veel kui praegu, mil kõik tooraine on värske ja maitsed puhtad.

Vaja läheb;
kartulit
porgandit
kaalikat
lillkapsast
kapsast

herneid
puljongit
piima


Kõik juurkiad, mis oled kätte saanud (pole oluline kui koostisest on midagi puudu või on midagi rohkem) pane keema nii, et puljongiga maitsestatud vesi neid vaevalt katab. Kas tegu on kana-, juurvilja- või misiganes puljongiga on juba puhtalt maitse asi. Keeda juurikad pehmeks, vala juurde piim, lase hetkeks keema, mitte üle keema. Valmis.
P.S Vein ega üldse alkohol piimasupi kõrvale ei sobi, söögi valmistamise ajal joo õlut:)


2 kommentaari:

  1. Olen ka koguaeg endas mingit ebameeldivat mälestust sellest supist pidanud. Samasse keeldumise kategooriasse kuulus ka kõrvitsasupp(ka piimaga) ja ternespiima magustoit.Kõik üsna harva tehtavad toidud. Sinu vahvat blogi lugedes, tekkis küll isu see supp ära proovida. Tänan!

    VastaKustuta
  2. " Sinu vahvat blogi lugedes, tekkis küll isu see supp ära proovida. "---Mina vanasti tegin seda tihti,aga abielus olles ei läinud see meesterahvale kaubaks...Nüüd on see taas menüüs,praegugi keeb,lillkapsa asemel brokoli.Saame näha!

    VastaKustuta