Vaja läheb;
2 l vett
500 g rabarberit
2 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist
1 tl vanillisuhkrut
veerand tl kaneeli
Koori rabarber ja lõika tükikesteks, kui suurteks - maitse asi. Vala peale vesi ja lase keema. Keeda vaiksel tulel kuni rabarber on pehme, see võtab ca 6-10 min. Lisa suhkur, mille sisse on segatud kaneel ja vanillisuhkur. Kalla peene joana pidevalt segades juurde pooles tassis vees lahustatud kartulitärklis. Lase kissell hetkeks keema tõusta ja võta pott kohe tulelt. Serveeri kuumalt jäätisega või külmalt kohupiimakreemiga või joo niisama. Antud retsept on minu maitse järgi, st. kissell jääb suhteliselt hapukas ja vedelapoolne. Kui tahad paksemat, pane üks supilusikatäis tärklist rohkem või vett pisut vähem. Kaneel ja vanillisuhkur ei ole vajalikud, maitse asi. Kaneel on tugeva maitsega ja veerand teelusikat on piisav.
Mulle ka rabarbrikissell väga-väga maitseb :) Aga me teeme üsna erinevalt - esiteks ma ei koori rabarbrit (saan ilusa roosa kisselli:)), ja ma panen 3 sl tärklist 1 liitri vee kohta. Kusjuures kissell pole üldse paks, täitsa "joodav"?
VastaKustutaMul tuleb kissell selline vedelapoolne jah. Kaneel on minu isiklik kiiks ja maitseb väga. Järgmise kisselli plaanin teha pool rabarberit ja pool maasikaid.
VastaKustutaminu lemmik on rabarberikissell ka, lisan veel lisaks kaneelile paar nelgitera.
VastaKustutaMina ka eile tegin rabarberikisselli. Ja siis kahetsesin, et pole ei lihapirukaid ega tartaputru - lemmikud rabarberikisselli kõrvale. Aga siit nüüd meenus hea sõber vahukoor - sellega söön õhtul oma kisselli. Imelikul kombel lapsed ei taha. Küll ikka tänapäeva lapsed on imelikud :).
VastaKustutatriin
mulle jälle hakkas kissell kohupiimaga imponeerima, a ka sellega pean Eestini ootama.
VastaKustutarääkimata hakklihakastmest.