esmaspäev, 15. juuni 2009

Suvikõrvitsa carpaccio parmesaniga

Eelmises postituses peidab ennast prantsusekeelse nime taga lihtne kook, itaaliakeelse sõna carpaccio taga on veel lihtsam toit, toore liha või kala imeõhukesed soola, pipra, õli ja sidrunimahlaga maitsestatud viilud.
Mina nimetaksin seda laisa mehe delikatessiks, kuna valmistamine on imelihtne, vaja on ainult korralikku toorainet. Lihast või kalast carpacciost aga mõni teine kord, sama asja saab ka suvikõrvitsast teha. Summa summarum - lihtlabane toorsalat, mille teeb maitsvaks kaste ja viilude kuju, st. siis koorimisnoaga lõigatud imeõhukesed ribad. Uskuge mind, toidu hakkimine mõjutab maitset ehk siis sama tooraine võib olenevalt tükkide kujust ja paksusest maitsta erinevalt.

Vaja läheb;
2 suvikõrvitsat ja koorimisnuga
Kastmeks;
6-8 cl külmpressitud oliiviõli
sorts sidruni- või laiminmahla
1-2 küünt purustatud küüslauku
1 tl teralist sinepit
1 tl mett
soola
purustatud musta pipart

Tõmba koorimisnoaga subikõrvitsad laastudeks, vala peale kaste, soovi korral tõmba noaga peale ka parmesanilaaste. Valmis. Sobib hästi lihatoitudega. Pildil on taldrikul veel küpsetatud sisefilee ja köömnekartulid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar